Muzsikáló Egészség Alapítványi
Alapfokú Művészeti Iskola

Muzsikáló Egészség Alapítványi
Alapfokú Művészeti Iskola

MUZSIKÁLÓ EGÉSZSÉG ALAPÍTVÁNYI
ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

2022-2023
ARCHÍVUM

 Vissza

Nagyhegyesi Hajdúháti Népzenei Fesztivál

2022. október 14.

Népzenészeink nagyon szép eredményeket értek el a Nagyhegyesen megrendezett fesztiválon és KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége ) minősítésén: Erdei Linda és Erdei Kristóf : Arany (Kóta: Térségi Kiváló), Szabó Izabella: Ezüst (Kóta: Országos Ezüst), Erdei Bálint: Ezüst (Kóta: Térségi Dicséretes), Szász Jázmin Ezüst (Kóta: Országos Ezüst) Felkészítő tanáruk: dr. Borosné Toplenszki Tímea. Ivády Gréta: Gyémánt (Kóta : Térségi Kiváló). Felkészítő tanár: Magyari Ágnes. Szívből gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak.

Képek  Képek 

Tanári koncert

2022. november 16.

November 16-án, a Méliusz Központi Könyvtár adott otthont a MEAsuli tanári hangversenyének. A  terem ülőhelyei hamar megteltek, sőt, a későn érkezők már csak a folyosóról hallgathatták a koncertet. A  MEA tanári kara változatos és színvonalas műsorral készült megmutatni a közönségnek és növendékeiknek, hogy a kitartó és szorgalmas munka szép eredményekhez vezethet. Fellépő tanáraink: Barra Ákos, Kepes Iván, Patalenszki Anna, Pindzsuja Bence, Papp Dávid, Lakatos Vera, Molnár Dániel, Kiss Péter, Bereczki Csaba, Magyari Ágnes, dr. Borosné Toplenszki Tímea és Horváth Zsuzsa.

Képek  Képek 

Adventi hangverseny

2022. december 13. (Baptista Gyülekezet)

A MEAsuli növendékei egy színes és színvonalas koncerttel tették emlékezetessé az adventi várakozás időszakát. A népzenészek műsorával indult a hangverseny, akiknek sikerült meglepni a közönséget, mivel nemcsak magyar karácsonyi dallamokat hallhattunk, hanem a jól ismert angol énekek is megszólaltak citerájukon. Szinte minden tanszakunk képviseltette magát. A zongora, hegedű, furulya, fuvola és gitáros műsorok között nagy tapssal jutalmazta a közönség Bartók egyik áthangszerelését, amely gitár és fuvola duóban lett előadva illetve természetesen a szolfézs csoportok záró összeállítása is nagy sikert hozott. Gratulálunk a fellépőknek és a felkészítő tanároknak!

Képek  Képek 

Fuvolás találkozó

2023. február 03. (Derecske)

2023. február 3-án került megrendezésre a VII. Megyei Fuvolás Találkozó Derecskén. A zsűrit Romos Zsolt egyetemi tanár és Romos-Kiss Ágota tanárnő alkották. A találkozón 35 tanuló mutatta be tudását. Iskolánkat Lakatosné Vera tanárnő 5 növendéke képviselte színvonalas produkciókkal, amit a zsűri oklevelekkel díjazott. ARANY: Szentesi Levente (I. korcsoport) és Kálmán Dorka Villő (IV. korcsoport). Kálmán Dorka Villő különdíjban is részesült. EZÜST: Kecskeméti Dóri és Dankó Csenge Viktória (I. korcsoport), Debreceni Judit (III: korcsoport). Zongorán közreműködött: Kepes Iván. Mindenkinek szeretettel gratulálunk!

Képek  Képek 

Gitárverseny

2023. február 24. (Nyíregyháza)

2023. február 24-én, az V. Kelet-Magyarországi Gitárversenyen  Kozák Rózsa növendékünk 3. díjat nyert.Szeretettel gratulálunk! Tanára: Dudás Zoltán.

Képek  Képek 

Farsangi hangverseny

2023. február 25. (DE-Liszt terem).

Három év szünet után újra együtt farsangozott a MEA apraja-nagyja a Zeneművészeti Kar Liszt termében. A közönség nagy tapssal jutalmazta a gyerekek és tanárok zenés szórakoztató műsorait. A koncert után ötletes jelmezek felvonulását csodálhattuk meg. A jó hangulatról árulkodnak a következő képek... és VIDEÓK

Képek  Videók 

Kamarazenei fesztivál

2023. március 31. (Püspökladány)

Március végén vett részt a népzenészek citerás-és furulyás kamaracsoportja a Püspökladányban megrendezett Kamarazenei Fesztiválon. A sokszínű zenei fesztiválon ügyesen szerepeltek tanítványaink. Furulyásaink bronz, citerásaink ezüst minősítést kaptak. Színvonalas produkciókat hallhattunk a fellépő gyerekektől. Gratulálunk a fellépőknek és a felkészítő tanáruknak, dr. Borosné Toplenszki Tímeának.

Képek  Képek 

Barátságos zongora-találkozó

2023. április 22. (MEAsuli)

Nagyon barátságosan és színvonalasan zongoráztak az ügyes növendékek. Gratulálunk minden fellépőnek és felkészítő tanáraiknak!

Képek  Képek 

Festészet kiállítás

2023. május 13. (Méliusz)

Május 13-án szombaton a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban tartotta meg kiállításmegnyitóját a MEAsuli festészet és grafika osztálya. A gyermekek munkái az I. emeleti kerengőben kaptak helyet és június 3-ig tekinthetőek meg. A megnyitón felszólalt a könyvtár képviseletében Szabó Tünde, a MEA Művészeti Iskola részéről dr. Stefánné Demjén Gabriella igazgató helyettes és dr. Matusné Orbán Andrea tanárnő. Szívből gratulálunk a színvonalas munkákhoz! Gratulálunk és köszönjük az áldozatos munkát a képzőművészeti osztály tanárainak is: dr. Matusné Orbán Andrea és Mihály-Tóth Mária. A megnyitó színvonalát a MEA gitáros növendékei emelték: Kozák Rózsa Júlia és Oláh Zoltán, tanáruk Dudás Zoltán.

Képek  Képek 

Gitáros találkozó

2023. május 13. (MEAsuli)

A MEAsuli gitár tanszaka egy jó hangulatú és izgalmas koncerttel jelentkezett az idei találkozó alkalmával. A gyerekek ügyesek voltak, a közönség pedig hálás. Gratulálunk a fellépőknek és a felkészítő tanároknak!

Képek  Képek 

Népzenei verseny

2023. május 27. (Szandaszőlős)

2022.11.16.Szandaszőlősön léptek fel népzenész növendékeink a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny Középdöntőjén. Mindketten Arany minősítést értek el. Sok szeretettel gratulálunk Szabó Izabellának és Fazakas Győzőnek! Felkészítő tanáraik: dr. Borosné Toplenszki Tímea és Magyari Ágnes. A neves zsűrit Dr. Alföldy-Boruss István, Dévai János és Juhász Erika alkották.

Képek  Képek 

Gitárverseny - Párkány

2023. június 2. (Párkány).

Kozák Rózsa Júlia és Oláh Zoltán növendékeink 2023. június 2-án részt vettek a párkányi nemzetközi VIII. Ifjú gitárosok versenyén, ahol a szép teljesítményüket Bronz oklevéllel jutalmazták. Gratulálunk az eredményhez! Felkészítő tanáruk Dudás Zoltán.

Képek  Képek 

MEA hangszeres bemutató

2023. június 8. (Hunyadi J. Általános Iskola)

Iskolánk növendékei a Hunyadi János Általános Iskolában tartottak két hangszer-bemutatóval egybekötött zenés matinét. Az alsós osztályok érdeklődéssel, mosollyal és tapssal jutalmazták a fellépőket..

Képek  Képek 

Népzenei verseny

2023. június 18. (Püspökladány)

2023. június 18-án Püspökladányban jártak népzenész növendékeink. A Törő Gábor Hagyományőrző Népdalkör Egyesület szervezésében a 16. Ifjúsági Vigh Sándor-Emlékdíjas Nemzetközi Népzenei Versenyről arany minősítéssel tértek haza: Nagy Izabella és Nagy Csaba. Szívből gratulálunk a szép eredményhez! Tanáruk dr. Borosné Toplenszki Tímea.

Képek  Képek 

Nyári zenei tábor

2023. június 19.-23. (MEAsuli, Hortobágy)

Volt 1x1 zenetábor :). Nem is olyan rég - ami a gyerekek szerint hamar eltelt - egy héten keresztül muzsikáltunk, játszottunk, sportoltunk, nevettünk, okosodtunk, búcsúzkodtunk, elfáradtunk és egy nagyot kirándultunk nagyon jó és jól viselkedő gyerekekkel. Hivatalos nevén nyári zenei tábor volt ez az 5 nap. A tanévet méltón lezárva ez volt a hab a tortán :). A képekből minden kiderül. Mindenki derül. Jó pihenést mindenkinek!.

Képek  Képek