Muzsikáló Egészség Alapítványi
Alapfokú Művészeti Iskola

Muzsikáló Egészség Alapítványi
Alapfokú Művészeti Iskola

MUZSIKÁLÓ EGÉSZSÉG ALAPÍTVÁNYI
ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

2021-2022
ARCHÍVUM

 Vissza

Kálmán Dorka a Bartók rádióban

2021.10.10.

Az X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen elért kimagasló eredményéért növendékünk Kálmán Dorka egy koncerten léphetett fel a Bartók rádióban. Gratulálunk, büszkék vagyunk. Gratulálunk tanárának Lakatos Verának továbbá Kepes Ivánnak a zongorakísérethez.

Képek 

Országos Kamara Népdaléneklési Verseny

2022.01.25.

Szentirmai Eszter a 23. Vécsey-Vásárhelyi Országos Kamara Népdaléneklési Versenyen III. helyezés ért el Nyíregyházán. Gratulálunk Szentirmai Eszternek és tanárának Horváth Zsuzsának!

Képek 

Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny

2022.01.29.

Tanárunk, Kepes Iván sikeresen szerepelt a Graz-ban megrendezett  megmérettetésen. Január 29-én játszotta első fordulós műsorát, melynek köszönhetően bejutott a döntőbe is, ami január 30-án zajlott. Szívből gratulálunk! A döntő műsora visszanézhető.

Videó 

VI. Megyei fuvolás találkozó

2022.01.29. - Derecske

Növendékünk, Debreceni Judit ezüst oklevelet kapott a 2022. január 29-én megrendezett találkozón. Gratulálunk az elért eredményhez! Felkészítő tanára Lakatos Vera, akinek szintén gratulálunk! Zongorán közreműködött: Molnár Dániel.

Képek 

II. "Zongoramesék" zongoraverseny

2022.03.18. - Baja

Gratulálunk Várbíró Benjáminnak az Ezüst díjhoz. Tanára: Dulichár Gábor.

Képek 

II. Regionális népzenei verseny

2022.04.13. - Kazincbarcika

Résztvevő gyerekek: Csonka Sára, Pirka Csongor, Szabó Izabella, Tóth Fruzsina Emma, Ivády Gréta és Szász Jázmin.

Helyezések: II. helyezés: Tóth Fruzsina Emma -citera (tanára: dr. Szilágyi Zoltánné) III. helyezés: Csonka Sára -népi furulya  (tanára: dr. Borosné T. T.) II. helyezés: Ivády Gréta -citera (tanára: Magyari Á.) III. helyezés: Szász Jázmin -citera (tanára: dr. Borosné T. T.).
Nagyon büszkék vagyunk a növendékekre. Szeretettel gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!

Képek 

Barátságos zongora találkozó

2022.04.23.

Sokak örömére, ismét élőben találkozhattak a MEAsuli zongoristái a zenés matiné alkalmával. Változatos műsorral jelentkeztek a gyermekek. A repertoár átívelt Bachtól, Beethovenen át, egészen Orbán Györgyig. Nagyon sok szép pillanatot élhetett át a népes közönség és bizton állíthatjuk, hogy ez a találkozó valóban barátságos volt. Gratulálunk a fellépőknek és a felkészítő tanároknak!

Képek 

II. Megyei gitárverseny

2022.05.07.

Május 7 -én, szombaton zajlott le a II. Hajdú –Bihar Megyei Gitárverseny a MEA Alapfokú Művészeti Iskola és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar közös szervezésében. A megye számos művészeti iskolájából, mintegy 25 ifjú tehetség mérette meg magát a minősítő versenyen. A három tagú zsűri tagjai dr. Papp Sándor, dr. Duffek Mihály és Kapitány József voltak. A magas színvonalú rendezvénynek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara adott otthont. A szép eredményekhez gratulálunk a növendékeknek és felkészítő tanáraiknak. A rendezvény fő támogatói: Arne Mischo (Németország), Muzsikáló Egészség Alapítvány, Papp Dávid (a kötelező mű szerzője), Szent Anna hangszeráruház, Cornett hangszercentrum, Kaligráf nyomda. Az összesített eredmények megtekintése...

Képek 

XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny

2022.05.14. - Kállósemjén

A Rózsafa Művészeti Egyesület és a Vass Lajos Népzenei szövetség szervezésében ifjúsági népzenei találkozó és verseny zajlott Kállósemjénben a korhűen felújított csodálatos parkkal rendelkező Kállai Kúriában. A térségi Kóta minősítőn a MEA Művészeti Iskolát 3 növendék képviselte, akik nagyon szép eredményt értek el. Szabó Izabella (citera): arany minősítés, Csonka Sára és Szász Jázmin (népi furulya): ezüst minősítés. Köszönjük a gyerekek és felkészítő tanáruk, Dr. Borosné Toplenszki Tímea munkáját és gratulálunk az elért eredményhez.

Képek 

Virágok városa

2022.05.21.

Május 21-én, szombaton Virágok Városa: Debrecen címmel szervezett első alkalommal tavaszi művészeti fesztivált a DEMKI a Dósa Nádor téren. A MEA Művészeti Iskola növendékei és tanárai színvonalas produkciókkal szórakoztatták a közönséget. Fellépett a gitár kamara együttes (Lévai Bálint, Kerekes Barnabás és tanáruk Nagy Gábor), Szendrei Hanga (népi énekes) és tanára Horváth Zsuzsa, Csonka Sára, Szász Jázmin (népi furulyások), tanáruk: Borosné Toplenszki Tímea.A népzenei összeállításban Ugrai Richárd növendékünk közreműködött még citerajátékával  (tanára: Magyari Ágnes). A  nap folyamán a MEA képzőművészeti sátrában a gyerekek különböző alkotásokat készíthettek a programhoz kapcsolódva (tanár: Mihály-Tóth Mária, Matusné Orbán Andrea).Gratulálunk a fellépőknek és tanáraiknak!

Képek 

Fuvolás Kamarazenei Találkozó

2022.05.21. - Berettyóújfalu

Május 21-én került sor az I. Fuvolás Kamarazenei Találkozóra Berettyóújfaluban. Növendékeink nagyon szépen szerepeltek, aminek köszönhetően ezüst oklevéllel tértek haza. Gratulálunk! Kálmán Dorka, Debreceni Judit, Lisztes Boglárka és Farkas Dorottya, felkészítő tanáruk Lakatos Vera.

Képek 

Festészet kiállítás

2022.05.28.

Május 28-án szombaton a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban tartotta meg kiállításmegnyitóját a MEAsuli festészet és grafika osztálya. A gyermekek munkái a II. emeleti kerengőben kaptak helyet és június 11-ig tekinthetőek meg. A megnyitón felszólalt a könyvtár képviseletében Szabó Tünde, a MEA Művészeti Iskola részéről Molnár K. Dániel igazgató és dr. Matusné Orbán Andrea tanárnő. Szívből gratulálunk a színvonalas munkákhoz! Gratulálunk és köszönjük az áldozatos munkát a képzőművészeti osztály tanárainak is: dr. Matusné Orbán Andrea és Mihály-Tóth Mária. A megnyitó színvonalát a MEA fuvolista növendékei emelték két kvartett előadásával (Kálmán Dorka, Debreceni Judit, Farkas Dorottya, Lisztes Boglárka, tanáruk: Lakatos Vera). A kiállítás ideje alatt szeretettel várjuk a kedves látogatókat!

Képek 

25 éves jubileumi koncert

2022.06.04.

Gratulálunk a fellépőknek és a felkészítő tanároknak! Nagyszerű koncert volt, nagyszerű közönséggel! Telt ház.

Képek 

Nyári zenei tábor

2022.06.20.

Tanév végén, júniusban jó hangulatú zenetáborban tölthettek el egy hetet az érdeklődő gyermekek. A hangszeres órák, játékos énekes és kézműves foglalkozások mellett számos érdekes program várta a  jelentkezőket: a Déry Múzeum kiállításának interaktív felfedezése, kitekintés a városra a Nagytemplom tornyából, bőrözés a Tímárházban, sportdélután a Nagyerdőn, kirándulás a Nyíregyházi Vadasparkban.

Képek