Muzsikáló Egészség Alapítványi
Alapfokú Művészeti Iskola

Muzsikáló Egészség Alapítványi
Alapfokú Művészeti Iskola

MUZSIKÁLÓ EGÉSZSÉG ALAPÍTVÁNYI
ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

2019-2020
ARCHÍVUM

 Vissza

Tanévnyitó ünnepség

2019.09.04. - Debreceni Szabker Gyülekezet

A jelenlévők ízelítőt kaptak az iskolánkban folyó munkáról két zenés produkción keresztül: Babodi Bolglárka citerázott (tanára dr. Borosné Toplenszki Tímea) és Kálmán Dorka aki tanárával - Lakatos Vera - egy Mozart fuvola duót adott elő. Nagyon sok örömöt és lankadatlan kitartást kívánunk minden diáknak erre a tanévre!

Képek  Képek 

Kiállítás megnyitó

2019.10.10.

Kismacson kiállítás megnyitón szerepeltek gitáros növendékeink: Dáni Diána és Nyakacska Péter. Tanáraik: Óváry Zoltán és Bereczki Csaba. Grartulálunk az ügyes és lelkes fellépőknek!

Képek  Képek 

Cívis cuháré

2019.10.19.

A hetedik Cívis Cuhárén a MEA Művészeti Iskola népzenész tanszaka is képviseltette magát mintegy egy órás műsorral szórakoztatva a közönséget. Színvonalas összeállításokat hallhattunk a citera kamaracsoport, népi énekesek és furulyások előadásában. Gratulálunk a fellépőknek és tanáraiknak: Dr. Borosné Toplenszki Tímea, Magyari Ágnes, Horváth Zsuzsa és Dr. Szilágyi

Képek  Képek 

Tanári koncert

2019.10.24.

A tanári műsor nagyon változatosan és színvonalasan töltötte be a közel egy órát. A reneszánsztól, a barokkon és impresszionizmuson át egészen Bartók világáig vezetett az út. Sőt! Óváry Zoltán kivételes előadásában megízlelhettük a ma is élő zeneszerző, Gary Ryan "Benga Beat" c. művét, mely bátran nyúl az afrikai népzene és jazz harmóniák különleges világához. Fellépő tanáraink, akiknek szívből gratulálunk: Mészáros Edit, Bánszky János, Spolár Barbara, Lakatos Vera, Nagy Gábor, dr. Borosné Toplenszki Tímea, Juhász András, Magyari Ágnes, Horváth Zsuzsa, dr. Szilágyi Zoltánné, Szabó Kata és dr. Stefánné Demjén Gabriella.

Képek  Képek 

halloween party

2019.09.31.

Halloween bulit tartott a MEA képzőművészeti tanszaka 17 tanuló részvételével. Tökfaragás, pókkészítés, ügyességi játékok, vetélkedő és sok móka várta  Matusné Orbán Andrea tanárnő növendékeit a Szent Anna utcai székhelyen.

Képek  Képek 

Adventi hangverseny

2019.12.11.

Ünnepélyes hangulatú adventi koncertet adtak a MEA növendékei a Baptista Imaházban decemberben. A műsorban sok népszerű karácsonyi dallam csendült föl a fuvolisták, ütősök, népzenészek előadásában és a szolfézs csoportok tanulóinak ajkán. Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak.

Képek  Képek 

Megyei fuvolás találkozó

2020.01.25.

Négy MEA-s növendék vett részt a Megyei fuvolás találkozón. Gratulálunk a gyerekeknek! Eredmények: Debreceni Judit - arany, Farkas Dorottya Sára és Hegedűs Dóra - ezüst illetve Lisztes Boglárka - bronz. Tanáruk: Lakatosné Vera, zongorán segítette őket Dulichár Gábor. Kitűnő játékáért Debreceni Juditot beválogatták az országos versenyre is.

Képek  Képek 

Farsangi hangverseny

2020.02.22. - KÉPEK

Farsangoltak a MEA Művészeti Iskola növendékei és tanárai. Az est folyamán Beethoven dallamokkal emlékeztek meg a nagy zeneszerző születésének 250. évfordulójáról. A műsorban felcsendültek még a Nagy ho-ho-ho horgász, Süsü, Mézga Géza, Jégvarázs dallamai, a népzenészek citeramuzsikájára táncot is láthattunk, a  vicces jelenetekben megjelentek a tanári és diák lét nehézségei. Az est jelmezversennyel zárult. A jó hangulatról tanúskodnak a rendezvényen készült fényképek és videók.

Képek  Videó 

kelet-magyarosrszági gitárverseny

2020.02.28.

Dáni Diána iskolánk növendéke, ezüst minősítésben részesült Nyíregyházán, a február 28-án megrendezett gitárversenyen. Tanára, Óváry Zoltán tanári nívó díjat kapott. Szívből gratulálunk a szép eredményhez!

Képek  Képek 

online zongora-találkozó

2020.04.25.

Szombaton, április  25-én a MEA történetében első alkalommal került megszervezésre a zongora találkozónk online módon. 13 növendék  6 zongora tanár segítségével vállalta, hogy az új helyzet ellenére is felkészül egy hangulatos kis koncertre, amelyet internetes csatornán keresztül tekinthet meg a közönség. Nagy-nagy köszönet és dicséret illeti a gyerekeket a szép műsorért, a tanárokat a felkészítő munkáért és a szülőket a támogatásért és a videó felvételek készítéséért. Köszönjük az élményt minden szereplőnek!

Képek  Képek 

Farsangi hangverseny

2020.02.22. - VIDEÓ

Bezártságunkban - mi tanárok - elkezdtünk zenélni egy kicsit. Ez lett az eredménye...

Videó  Képek