Muzsikáló Egészség Alapítványi
Alapfokú Művészeti Iskola

Muzsikáló Egészség Alapítványi
Alapfokú Művészeti Iskola

MUZSIKÁLÓ EGÉSZSÉG ALAPÍTVÁNYI
ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

2018-2019
ARCHÍVUM

 Vissza

Cívis cuháré

2018.10.20.

Népzene tanszakunk ismét szépen helyt állt a Cívis Cuhárén. Köszönjük a gyermekeknek a fellépést és a tanároknak a felkészítést!

Képek  Képek 

Tanári koncert

2018.10.26.

Az egy órás hangversenyen felcsendültek barokk, klasszikus, késő romantikus és huszadik századi művek. A koncert  zárásaként Dulichár Gábor saját népdalfeldolgozását tolmácsolta zongorán. A zenés délután fellépői: Lakatosné Vera-fuvola, Dulichár Gábor-zongora, Bereczki Csaba-ukulele és gitár, Molnár-Helmeczi Bernadett-barokk furulya, Szerelem Csilla-ének, Molnár Dániel-zongora és dr. Borosné Toplenszki Tímea-népi furulya. Gratulálunk a fellépőknek!

Képek  Képek 

Tímár ház - koncert

2018.12.07.

A Tímárház adventi rendezvényét a MEA gitáros és népzenész növendékei  színesítették karácsonyi összeállításukkal. Köszönjük a fellépő gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak dr. Szilágyi Zoltánné és Dudás Zoltánnak.

Képek  Képek 

Adventi hangverseny

2018.12.07.

Változatos műsort hallhatott az érdeklődő közönség a MEA hagyományos adventi hangversenyén, melyet Dobos Zoltán lelkész nyitott meg a Debreceni Baptista Gyülekezet nevében. Szóló zongora és orgonajátékkal és számos kamaraprodukcióval (fúvós, ütős, népzene, kórus) szerepeltek lelkes növendékeink és tanáraik. Gratulálunk a fellépőknek!

Képek  Képek 

Kallós Zoltán népdaléneklési verseny

2018.12.15.

A MEA Művészeti Iskola 3 növendéke, Szendrei Hanga, Szentirmai Eszter és Szentirmai Sára III. helyezést értek el a versenyen. A szeptemberben kezdődő 3 fordulós komplex művészeti verseny a 2018-ban elhunyt Kallós Zoltán életútjátnak és munkásságának bemutatását tűzte ki célul.​ A MEA csapata Feketelakról származó mezőségi dalcsokrot adott elő Kallós Zoltán gyűjtéséből. Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanáruknak Horváth Zsuzsának!

Képek  Képek 

Papp Lajos zeneszerző emlékére

1935.08.18. - 2019.01.17.

"Papp Lajos 1935-ben született Debrecenben. A helyi konzervatóriumbanzongorát és zeneszerzést tanult. Zeneakadémiai tanulmányai alatt Szabó Ferenctanította zeneszerzésre, karmester professzora Somogyi László volt..." (részlet a Parlando folyóiratból). A teljes cikk itt olvasható. Iskolánk zongorista növendékei igen jól ismerhetik műveit a "Zongora ABC" c. kötetek révén. Az alábbiakban egy, a zeneszerzővel készült interjút teszünk közzé, amely még 1997-ben jelent meg Nagyváradon szerzői estje nyomán. Emléke örökké élni fog. Nyugodjon békében. Az anyagért köszönet Polgár Erzsébetnek.

Képek  Képek 

I. HBM gitáros minősítő

2019.02.09. - MEAsuli

Első alkalommal gyűltek össze az alapfokú zeneoktatásban tanuló diákok Debrecenben, hogy részt vegyenek a MEA Művészeti Iskola szervezésében létrejövő Hajdú-Bihar megyei klasszikusgitáros találkozón és minősítő hangversenyen.A verseny 4 korcsoportban zajlott, mintegy 22 növendék részvételével. A tanulóknak a saját hozott darabok mellett 1 kötelező darabot is elő kellet adniuk, melyet egy-egy hajdú-bihar megyei kortárs zeneszerző alkotott: Suba Sándor (Arpeggio Etűd), Zsákai László (Waltzing Matilda), Zádor Tamás (Kulcskarika) és Zsákai László (Hommage a J. Sagreras).A minősítő előadásait neves szakmai... tovább a beszámolóhoz és az eredményekhez.

Képek  Képek 

Farsangi koncert

2019.02.16.

Zenés , tréfás farsangi műsorral búcsúztatták a telet a MEA Művészeti Iskola növendékei és tanárai a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. A közönség hallhatta a tinik kamarája gitáregyüttest, gyönyörködhettek reneszánsz muzsikában a népzenészek előadásában. Az est során volt Ki mit tud, cirkuszi előadás,zenés reklám, megjelentek a Rózsaszín Unikornisok, Süsü, a Hupikék törpikék és más mesehősök. Fergeteges Funky partyval zárult a műsor, amit jelmezverseny követett.

Képek  Videó 

II. Böszörményi  zongoraverseny

2019.03.13.

Március 13-án került megrendezésre a II. Hajdúböszörményi tankerületi minősítő zongoraverseny, melyen növendékünk Nemes Anna Boglárka ezüst oklevelet kapott. Gratulálunk a szép eredményhez és a kitartó munkához. Elismerés illeti felkészítő tanárát is, Mészáros Editet!

Képek  Képek 

Református idősek otthona

2019.03.20. - Debrecen

Egy hangulatos délelőtti zenés matinéval készültünk a debreceni Református Idősek Otthonának lakói számára, ahol nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. A kis koncertünkön megszólalt egy gitár kvartett, egy fuvola duó (Kálmán Dorka és tanára: Lakatos Vera), népzenei citera együttesünk (tanáruk dr. Borosné Toplenszki Tímea) és persze nem maradt néma a zongora sem (Ludnai Mátyás, tanára: Molnár Dániel). Gratulálunk a fellépőknek és felkészítő tanáraiknak!

Képek  Képek 

Megyei népdaléneklési verseny

2019.03.22.

Március 22-én Hajdú-Bihar településeinek dalos diákjai immár 8. alkalommal gyűltek össze a Muzsikáló Egészség Alapítványi Művészeti Iskola és a Józsai Közösségi Ház által meghirdetett „Száll a madár ágról ágra, száll az ének szájról szájra” elnevezésű megyei népdaléneklési versenyen.A helyszínt a Józsai Közösségi Ház biztosította a versenyző alsó és felső tagozatos énekes diákok számára, akik szóló és csoportos kategóriában 4 korcsoportban mérhették össze tudásukat. Tovább az eredményekhez...

Képek  Képek 

Barátságos zongora találkozó

2019.04.13. - MEA

Ismét egy jól felkészült csapat örvendeztette a közönséget, amely nagyon hálás volt a műsorszámokért! Gratulálunk!  Az idei barátságos zongora találkozót Papp Lajos zeneszerző emlékének szenteltük. A kötelező modern előadási darabok között nem egyszer, az ő művei csendültek fel. Jövőre ismét várunk mindenkit!Fellépő gyerekek: Jenei-Szép Cecília, Fábián Bianka, Dövényi-Nagy Sára, Muntyán Kinga, Balogh Csenge, Mocsáry Panna, Varga Eszter, Békési Bálint, Lippai Mercedes, Penyige Áron András, Ludnai Mátyás. Felkészítő tanárok: Mészáros Edit, Dulichár Gábor és Molnár Dániel.

Képek  Képek 

III. Fuvolás találkozó

2019.04.27. - Derecske

Az ügyes fúvósaink Derecskén jártak. Nagyon szépen szerepeltek növendékeink a III. Derecskei fuvolás találkozón, ahonnan a következő minősítésekkel tértek haza: Kálmán Dorka Villő - Arany / Debreceni Judit - Arany / Bánfalvi Anna Rózsa - Bronz / Hegedüs Dóra - Bronz / Lisztes Boglárka - Bronz. Felkészítő tanár: Lakatos Vera, zongorakíséret: Dulichár Gábor. Gratulálunk az eredményekhez!

Képek  Képek 

Sürgősségi orvostani fórum

2019.05.17. - Debrecen

Változatos szóló és kamara műsorral örvendeztette meg a MEA-s gitáros csapat a fórum résztvevőit. Gratulálunk a zenészeknek! Ügyes gyerekek! Felkészítő tanár: Óváry Zoltán.

Képek  Képek 

Zenés matiné

2019.05.18. - Méliusz

Az iskolánk növendékei szerencsére örömmel zenélnek! Ezt ismét bizonyították, a szokásos májusi zenés matiné alkalmával a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban. Ének, zongora, fuvola, xilofon és harangjáték hozta el a kikapcsolódást a kedves közönségnek. Gratulálunk mindenkinek!

Képek  Képek 

Bölcsődei fellépés

2019.05.31.

Népzenész növendékeink egy rövid műsorral kedveskedtek a Göregy utcai bölcsőde lakóinak. Fellépő gyerekek: Bátonyi Katalin, Jakab Enikő, Szilágyi Anna Dóra, Vásárhelyi Anna Mária és Jakab Károly. Felkészítő tanáruk: dr. Szilágyi Zoltánné.

Képek  Képek 

ütőhangszeres verseny - ezüst

2019.05.31. - Hajdúsámson

Kerekes Zalán, Komódi László és Tóth Bernárd mindhárman ezüst minősítést szereztek az 1. Hajdúsámsoni „A” tagozatos Regionális Ütőhangszeres Versenyen május 31-én. Felkészítő tanáruk Juhász András. Gratulálunk a csapatnak!

Képek  Képek 

Festészet kiállítás

2019.06.01.

A mai naptól képzőművészeti kiállítás nyílt a MEA-s gyermekek munkáiból. Íme pár ízelítő kép az alkotásokból. A kreatív munkát irányító és felügyelő pedagógusunk: dr. Matusné Orbán Andrea. Gratulálunk! A hivatalos megnyitón Dudás Zoltán tanárunk (a Pontasto gitár kvartett tagja) szerzett szép perceket a közönségnek gitár előadásával.

Képek  Képek 

Nyári zenei tábor

2019.06.24.-28.

Június 24.-28. között egy jó hangulatú hetet töltöttünk együtt a nagyon ügyes, jól nevelt és érdeklődő gyerekekkel. Változatos programokkal tűzdeltük tele a vakációt: játék, játékos tanulás, zenélés, rajzolás, kirándulás és móka-kacagás. Várunk mindenkit jövőre is! (Mert tudjátok: Beethoven is számít rád!)

Képek  Képek